stylesheet' type='text/css'>

niedziela, 11 marca 2012

Risotto z chorizo

Weekend w biegu. W takie weekendy się nie odpoczywa:( 
W związku z tym trzeba tydzień zacząć solidną porcją obiadową w poniedziałkowy lunch...


Dzisiaj serwuję (na jutro) risotto z chorizo...
Prosty przepis od takiej jednej Pani B. a do dania  - oczywiście kiełbasa  chorizo, papryka, cebula, bulion, białe wino i ryż - najlepiej  basmati.
Kiełbasę pokrojoną w dowolne kawałki podsmażamy z cebulą i papryką (trzeba od czasu do czasu pomieszać bo przypalona papryka to będzie koniec dla tego dania...), dodajemy szklankę bulionu i ryż (ja dałam  szklankę) dodajemy pół lampki białego wina, zmniejszamy ogień i czekamy aż woda odparuje, a ryż napęcznieje...
i Voilà :)


Dzięuję Pani B. za przepis, a Pani P.za spotkanie............ w końcu :))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz